Link naar homepage

Dambrug in Moerbeke wordt dringend hersteld

Dambrug in Moerbeke wordt dringend hersteld

In november voert De Vlaamse Waterweg nv dringende herstellingen uit aan de Dambrug over de Moervaart in Moerbeke. Er is een omleiding voorzien voor het verkeer.

Dambrug in Moerbeke wordt dringend hersteld

Update 18/11/2020 - De Dambrug zal vanaf vrijdagavond 20 november weer toegankelijk zijn voor het verkeer. Dit komt omdat we een groter stuk van de aansluitende wegenis zullen herstellen in asfalt, om zo het comfort voor weggebruikers verder te verhogen.

Wanneer er gemotoriseerd verkeer over de Dambrug rijdt, zorgt dit voor lawaaihinder voor buurtbewoners. De Vlaamse Waterweg nv is ter plaatse gegaan en heeft de oorzaak gevonden: het landhoofd van de brug op de rechteroever, aan de kant van de rotonde, is gedeeltelijk verzakt. Daardoor krijgen de oplegtoestellen die de brug dragen onvoldoende ondersteuning, waardoor de brug davert onder de passerende voertuigen. Dat leidt dan weer tot geluidsoverlast en kan op termijn tot schade leiden.

Snel over tot een oplossing
In overleg met de gemeente Moerbeke wordt het probleem zo snel mogelijk verholpen. De werken vinden plaats van 9 tot en met 18 november.
Om de brug weer te verstevigen, zal een aannemer het verzakte landhoofd heropbouwen en nieuwe oplegtoestellen plaatsen. Ook de kasseien aanloophellingen van de brug worden hersteld in asfalt.

Toegankelijkheid tijdens de werken
Omdat er aan de draagstructuur van de Dambrug gewerkt wordt, kan er tijdens de volledige duurtijd van de werken geen verkeer passeren. Samen met gemeente Moerbeke worden omleidingen voorzien, die telkens gelden in twee richtingen.

Fietsers en voetgangers kunnen de Moervaart oversteken ter hoogte van Coudenbormbrug (rondgaan via Damstraat, Heirweg en Oostvaart) of Terwestbrug (rondgaan via Damstraat, Plaisantstraat, Opperstraat, Terweststraat en Prijckestraat) en de Tragel volgen tot Dambrug. Autobestuurders kunnen rondrijden via de Hospicestraat, de Heirweg en de Koeburgstraat en de Moervaart oversteken via de Sinaaibrug. Daar vervolg je je weg via Weimanstraat, de Nieuwe Baan, Oosteindeken en Eksaarde Dorp.

Laatste nieuws

Top