Link naar homepage

Dambrug in Moerbeke onderbroken voor herstelling

Dambrug in Moerbeke onderbroken voor herstelling

Van 3 tot en met 7 mei voert De Vlaamse Waterweg nv herstellingswerken uit aan de Dambrug over de Moervaart in Moerbeke. Hierdoor wordt de Dambrug afgesloten voor alle wegverkeer.

Dambrug in Moerbeke onderbroken voor herstelling

In november vorig jaar voerde De Vlaamse Waterweg nv reeds de werken uit om de lawaaihinder voor de buurtbewoners te beperken. Helaas is de toen uitgevoerde herstelling verzakt waardoor de brug opnieuw klappert. De verzakte en verouderde oplegtoestellen worden opnieuw ondervuld volgens een ander procédé en afgeregeld om een optimale werking van de brug te bekomen.

Verloop van de werken

Na het herplaatsen en verankeren van de natuurstenen worden de grendels en grendelkamers vernieuwd. Vervolgens worden de oplegtoestellen geplaatst en afgeregeld. Tot slot wordt de brug getest.

Toegankelijkheid tijdens de werken

Omdat er aan de draagstructuur van de Dambrug gewerkt wordt, kan er tijdens de volledige duurtijd van de werken geen verkeer passeren. Samen met gemeente Moerbeke worden omleidingen voorzien, die telkens gelden in twee richtingen.

Fietsers en voetgangers kunnen de Moervaart oversteken ter hoogte van de Coudenbormbrug (rondgaan via Damstraat, Heirweg en Oostvaart) of Terwestbrug (rondgaan via Damstraat, Plaisantstraat, Opperstraat, Terweststraat en Prijckestraat) en de Tragel volgen tot de Dambrug. Autobestuurders kunnen rondrijden via de Hospicestraat, de Heirweg en de Koeburgstraat en de Moervaart oversteken via de Sinaaibrug. Daar vervolg je je weg via Weimanstraat, de Nieuwe Baan, Oosteindeken en Eksaarde Dorp.

Laatste nieuws

Top