Link naar homepage

Daadkrachtig inzetten op het aantrekken van nieuwe binnenvaartklanten

Daadkrachtig inzetten op het aantrekken van nieuwe binnenvaartklanten

De Vlaamse Waterweg nv introduceert een vernieuwende aanpak om bedrijven over te halen om de overstap te maken naar de binnenvaart. Luc Geerts en Johan Grutman werden recent aangesteld als ‘marktdevelopers’. Dankzij hun transport-logistiek expertise wil De Vlaamse Waterweg meer bedrijven overtuigen van de kracht en potenties van vervoer over water. Een analyse op maat zal de voordelen van deze slimme, veelzijdige en welvarende transportmodus in de verf zetten voor onze Vlaamse bedrijfsleiders. Zodat zij de juiste, economische keuze kunnen maken.

Daadkrachtig inzetten op het aantrekken van nieuwe binnenvaartklanten

“De binnenvaart heeft de wind in de zeilen en de toekomst ziet er rooskleurig uit. Vlaanderen investeert volop in meer mobiliteit via het water”, zegt Frieda Brepoels, voorzitter De Vlaamse Waterweg nv. “We willen een betrouwbaar, efficiënt en slim waterwegennet aanbieden aan onze Vlaamse bedrijfsleiders en hen overtuigen om over te stappen naar vervoer via water. Om ons hierbij te ondersteunen werden Luc Geerts en Johan Grutman door De Vlaamse Waterweg nv aangesteld als nieuwe marktdevelopers. Samen met Multimodaal.Vlaanderen mikken we resoluut op het verhogen van het aandeel van de binnenvaart in het Vlaamse goederenvervoer.”

“Via praktijkgerichte screenings zullen deze twee marktdevelopers actief inzetten op het overtuigen van niet-gebruikers van de binnenvaart,” vult gedelegeerd bestuurder Chris Danckaerts aan. “Op die manier dragen we actief bij aan een betere mobiliteit en leefbaarheid in Vlaanderen. We willen bedrijfsleiders overtuigen dat binnenvaart slim, efficiënt en toekomstgericht is en zetten alle zeilen bij om de mobiliteitsknoop te ontwarren. Een moderne binnenvaart is daarin een onmisbare schakel.
“De inzet van marktdevelopers past binnen de strategie van Vlaanderen en De Vlaamse Waterweg om het aandeel van de binnenvaart in het goederenvervoer substantieel te verhogen. Met Johan Grutman en Luc Geerts trekken we twee profielen aan die de logistieke sector door en door kennen,” stelt voorzitter Frieda Brepoels. ”Ze zullen de opportuniteiten en behoeften van de klanten analyseren en gepaste oplossingen kunnen aanbieden. Kortom: samen met de bedrijven willen we de binnenvaart inpassen in hun logistieke keten.” 

“Meer binnenvaart is een bonus voor mobiliteit en klimaat” klinkt het bij De Vlaamse Waterweg.

Bedrijven die het potentieel van de binnenvaart voor hun goederenvervoer willen ontdekken, kunnen vrijblijvend een beroep doen op de diensten van de marktdevelopers om hun materiaalstromen te laten analyseren. Contact opnemen kan via luc.geerts@vlaamsewaterweg.be (West- en Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant) en johan.grutman@vlaamsewaterweg.be (Anwerpen en Limburg)

 


 

Luc Geerts is geen onbekende in de binnenvaartwereld. Hij was onder meer hoofd van de binnenvaartvloot en logistiek bij mineralenproducent Sibelco, directeur van het Belgische filiaal van de Franse binnenvaartgroep CFNR, commercieel manager bij Shipit, projectmatig transportdeskundige bij Waterwegen en Zeekanaal en projectmanager van het innovatieve Europese binnenvaartproject Watertruck+. Tot voor kort was hij werkzaam als global key account manager bij terminal operator Euroports (foto links)

Na een carrière bij verschillende toonaangevende logistieke bedrijven in binnen-en buitenland leverde Johan Grutman de laatste jaren een significante bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de logistieke sector binnen de provincie Limburg. Aanvankelijk deed hij dit bij de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg en het Logistiek Platform Limburg (LPL), waar hij verschillende succesvolle projecten rond modal shift en horizontale samenwerking leidde. De laatste 3 jaar focuste hij vanuit Locate In Limburg op het aantrekken van buitenlandse investeringen in de logistieke sector. Johan is gespecialiseerd in Europese distributie- en supply chain-concepten en daaraan gerelateerde optimalisatieprojecten. Hij stelt zijn expertise en zijn uitgebreide nationale en internationale netwerk graag ter beschikking om verladers en logistieke dienstverleners in de regio Antwerpen en Limburg te ondersteunen in hun zoektocht naar duurzamer vervoer via de binnenvaart (foto rechts)

luc geerts en johan grutman

Laatste nieuws

Top