Link naar homepage

Comfortabeler fietsen op vernieuwd jaagpad in Damme

Comfortabeler fietsen op vernieuwd jaagpad in Damme

Afgelopen maanden vernieuwde De Vlaamse Waterweg nv, in samenwerking met Stad Damme, het jaagpad langs het Afleidingskanaal van de Leie in Damme. 4,2 kilometer wegdek werd comfortabeler gemaakt voor de fietsers”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Voor de werken kon de waterwegbeheerder rekenen op de financiële steun van Europa.

Comfortabeler fietsen op vernieuwd jaagpad in Damme

Het jaagpad in Damme maakt deel uit van de fietssnelweg F311 tussen Maldegem en Knokke-Heist. Het traject vormt een belangrijke link tussen het kustgebied en Gent. Het jaagpad werd op twee locaties hersteld met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO): tussen de Oostkerkebrug en de Sifonbrug (Schipdonkvaart-West) over een lengte van 1,7 kilometer en tussen de Platheulebrug en de Molentjesbrug (Schipdonkvaart-Zuid) over een lengte van 2,5 kilometer. Tijdens de werken werd een lokale omleiding voorzien in samenwerking met stad Damme. De werken werden begin april afgerond.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters: “De Vlaming heeft de fiets (her)ontdekt en ik wil hen graag ook op die fiets houden. Door deze werken is het fietscomfort op de jaagpaden verhoogd en kan er weer optimaal genoten worden van de waterkant. Jaagpaden zijn heel geschikt als vlotte en veilige fietsverbindingen tussen woon-werkgebieden, aangezien ze meestal niet kruisen met het drukke wegverkeer. Met deze investering worden meer mensen aangemoedigd om te kiezen voor de fiets.”

“Een veilige, comfortabele en vlotte fietsverbinding zet aan tot een meer duurzame mobiliteit” zegt burgemeester Joachim Coens. “Deze investering draagt bij tot ons voornemen om te evolueren tot een duurzame en onthaaste stad. Het fietstraject is een belangrijke verbinding voor functionele verplaatsingen en draagt bij tot de recreatieve troeven van onze stad en regio.”

Met Europese steun

Ook het Europese EFRO droeg haar steentje bij aan deze werken. De kostprijs van de werken bedraagt 276.360 euro, waarvan De Vlaamse Waterweg nv 187.560 euro voor haar rekening neemt en het EFRO 88.800 euro.

Laatste nieuws

Top