Nieuws : Captatie- en recreatieverbod door blauwalgen ingetrokken op deel van Kanaal Roeselare-Leie

Captatie- en recreatieverbod door blauwalgen ingetrokken op deel van Kanaal Roeselare-Leie

Het captatie- en recreatieverbod op het kanaal Roeselare-Leie tussen de Schaapbruggestraat en de Kop van de vaart in Roeselare wordt ingetrokken. Dit gebeurt op basis van de resultaten van recente staalnames. Voor de rest van het kanaal zijn de resultaten minder goed. In deze zone blijft het captatie- en recreatieverbod voorlopig behouden. 

Captatie- en recreatieverbod door blauwalgen ingetrokken op deel van Kanaal Roeselare-Leie

Eind juli werden er blauwalgen vastgesteld in het kanaal Roeselare-Leie. Om alle risico’s uit te sluiten werd een captatieverbod ingesteld en een verbod op bepaalde vormen van waterrecreatie. 

Uit de stalen die vorige week genomen en gecontroleerd werden, blijkt dat het niet langer nodig is om in de zone tussen de Schaapbruggestraat en de Kop van de vaart in Roeselare het captatie- en recreatieverbod aan te houden. Het water uit het kanaal kan dus opnieuw gebruikt worden voor het besproeien van gewassen of als drinkwater voor vee. Daarnaast wordt het verbod op bepaalde vormen van waterrecreatie, zoals kajak, waterski en wakeboarden eveneens ingetrokken. 

Op de rest van het kanaal blijft het captatie- en recreatieverbod voorlopig wel nog behouden. De Vlaamse Waterweg nv blijft de situatie op het terrein goed opvolgen en vraagt om waakzaam te blijven omdat blauwalgen altijd opnieuw kunnen opduiken. Het blijft dus beter om onnodig contact met het water te vermijden. 

Laatste nieuws

Top