Nieuws : Brug Stokrooie vaart naar definitieve plaats

Brug Stokrooie vaart naar definitieve plaats

De werken voor de bouw van een nieuwe hogere brug over het Albertkanaal in Stokrooie vorderen goed. De stalen boogbrug werd de afgelopen maanden samengesteld op een montageterrein langs het Albertkanaal. Komend weekend wordt deze gemonteerde brug van het montageterrein naar haar nieuwe vaste plaats gevaren.

Brug Stokrooie vaart naar definitieve plaats

De Vlaamse Waterweg nv verhoogt de brug van Stokrooie. Het verhogen van de brug en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal. Dit groter project omvat het wegwerken van capaciteitsbeperkende knelpunten op het Albertkanaal.

De staalstructuur voor de nieuwe brug werd voorbereid in een atelier en daarna geassembleerd op een montageterrein langs het Albertkanaal. Komend weekend wordt deze geassembleerde brug ingevaren en verder afgewerkt. Zaterdagavond en -nacht wordt de brug van het montageterrein op een ponton gereden. Zondagmorgen vaart het ponton dan omstreeks 7.30 uur richting de nieuwe locatie. Daar aangekomen wordt het ponton gedraaid en wordt de brug over de tijdelijke landhoofden getild.

De nieuwe brug wordt stroomopwaarts parallel aan de bestaande brug gebouwd . Zo kan de onderbreking van de N729 beperkt blijven tot 4 weken tijdens de aansluiting op de nieuwe brug.

Als alles volgens planning verloopt zal de nieuwe brug in juli 2019 worden geopend voor het verkeer. De oude brug wordt in augustus afgebroken.

Veilige kijklocatie voor toeschouwers

Wie een goed zicht wil op de werken, kan in een veilige voorziene zone op rechteroever ter hoogte van de Goorstraat de werken volgen. Je bereikt de zone via de Massinweg.

plan kijklocatie invaren brug stokrooie

Laatste nieuws

Top