Nieuws : Brug sluis 4 Brecht tijdens herfstvakantie afgesloten

Brug sluis 4 Brecht tijdens herfstvakantie afgesloten

Tijdens de herfstvakantie voert De Vlaamse Waterweg nv aanpassingswerken uit aan brug sluis 4 (Handelslei/Brugstraat) in Brecht.  Tijdens de werken is de brug volledig afgesloten voor auto's, fietsers en voetgangers.

Brug sluis 4 Brecht tijdens herfstvakantie afgesloten

De Vlaamse Waterweg nv voert werken uit in het kader van het op afstand bedienen van de kunstwerken op het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. Daarnaast worden deze werken ook uitgevoerd om de werking van de ophaalbrug aan deze sluis te optimaliseren. De sturing van sluis 4 en de brug worden vernieuwd. Daarnaast wordt er ook een nieuwe hydraulische groep geplaats voor de ophaalbrug.

De werken worden uitgevoerd vanaf zaterdag 27 oktober om 6.00 uur tot en met donderdag 1 november om 6.00 uur.  De werken zijn gepland in de herfstvakantie omwille van de grote hinder voor het wegverkeer. Tijdens de werken is de brug volledig afgesloten voor auto's, fietsers en voetgangers.

Omleidingen

  • Het plaatselijk verkeer moet omrijden via de Brugstraat, Vaartlaan, brug sas 5, Sluisvijfbaan, Eikenlei en omgekeerd via Eikenlei, Sluisvijfbaan, brug sas 5, Vaartlaan, Holleweg, Hogebaan en Brugstraat.
  • Voor het doorgaand verkeer wordt een omleiding voorzien via Waterstraat (Schilde), Turnhoutsebaan (Schilde), Brasschaatsebaan (Schilde), Botermelkweg (’s-Gravenwezel), Brechtsebaan (Schoten) en Eikenlei (Brecht).
  • Voor de fietsers en voetgangers is er omleiding via de brug sas 5 of via het brugje aan sluis 3.

Laatste nieuws

Top