Link naar homepage

Brug Geel-Stelen verhuist 20 meter

Brug Geel-Stelen verhuist 20 meter

Zondag 3 juni 2018 wordt de brug van Geel-Stelen over het Albertkanaal 20 meter verschoven naar haar tijdelijke ‘nieuwe’ plaats om als omleidingsweg te dienen tijdens de bouw van de nieuwe hogere brug. Hiervoor wordt de brug afgesloten vanaf maandag 28 mei 2018 tot 2 juli 2018.

Brug Geel-Stelen verhuist 20 meter

De Vlaamse Waterweg nv verhoogt de brug Geel-Stelen (BR 37). Het verhogen van de brug over het Albertkanaal in Geel-Stelen tot 9,10 meter en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal. Dit groter project omvat het wegwerken van capaciteitsbeperkende knelpunten op het Albertkanaal.

Schuiven brug Geel -Schelen

Maandag 28 mei 2018 wordt de brug afgesloten voor het verkeer met het oog op het verschuiven van de bestaande brug. Op zondag 3 juni 2018 wordt de oude brug centimeter voor centimeter op haar tijdelijke ‘nieuwe’ plaats geschoven. Op die manier kan de brug dienen als omleidingsweg. Concreet betekent dit dat het verkeer het Albertkanaal niet meer kan oversteken in Geel-Stelen van 28 mei 2018 tot 2 juli 2018. Je kan het Albertkanaal oversteken via de Nieuwe baan over de brug in Eindhout of de Snelwegstraat in Geel (fly-over). Vanaf juli 2018 rijdt het verkeer(tot 5 ton) dan over de omgelegde brug en wordt de nieuwe brug gebouwd. Daarna wordt de oude brug gesloopt en de nieuwe in gebruik genomen.

Veilige kijklocatie voor toeschouwers

Wie veilig de schuifoperatie wil volgen, kan dat doen vanaf twee kijklocaties. Daar is een strook afgezet voor kijklustigen. Er is slecht beperkte parkeergelegenheid dus we raden aan om met de fiets te komen. 

plannetje kijklocatie

Nieuwe metalen boogbrug

Deze brug is gebouwd volgens het principe van de ‘generieke bruggen’ die op verschillende locaties langs het Albertkanaal gebruikt worden. Op termijn zullen meer dan 20 gelijkaardige bruggen volgens dit principe worden gebouwd.
De nieuwe brug krijgt een totale overspanning van 128 m en een nuttige breedte van 15,60 m op het smalste punt. De brug overspant naast het Albertkanaal (met een breedte van 86 m) ook de oeverstroken waardoor onder de brug ruimte wordt gelaten voor jaagpaden, openbare weg (Kemeldijk) op de rechteroever en goederenspoor op de linkeroever.

Alle actuele informatie en de omleidingsplannen vind je hier.

 

foto brug geel stelen
schuiven brug geel-stelen
opvijzelen brug geel stelen

Laatste nieuws

Top