Link naar homepage

Battelbrug Mechelen tijdelijk versperd voor autoverkeer

Battelbrug Mechelen tijdelijk versperd voor autoverkeer

De Battelbrug over het kanaal Leuven-Dijle in Mechelen is tijdelijk versperd voor gemotoriseerd verkeer. De oorzaak is een storing aan het vergrendelingsmechanisme van de brug; waarschijnlijk door het warme weer van de afgelopen dagen. Tijdens de paasvakantie werd het vergrendelingsmechanisme hersteld en vernieuwd. De afstelling voor het vergrendelen bij warm weer blijkt echter nog niet helemaal op punt te staan.

Battelbrug Mechelen tijdelijk versperd voor autoverkeer

Uit veiligheidsoverweging werd beslist om de Battelbrug tot maandagochtend tijdelijk buiten gebruik te stellen voor het gemotoriseerde wegverkeer en dit in afwachting van de nodige aanpassingswerken. Signalisatie en betonblokken worden geplaatst om te voorkomen dat autoverkeer de brug kan oprijden. Het gemotoriseerd verkeer wordt gevraagd om te rijden.

De brug zal vandaag, morgen en maandag lokaal bediend worden zonder vergrendeling. Zo kunnen fietsers en voetgangers de brug blijven gebruiken. In de loop van volgende week zal de afstelling op punt worden gezet. We volgen de situatie in ieder geval op de voet op.

Laatste nieuws

Top