Link naar homepage

Balgerhoekebrug tussen Eeklo en Maldegem wordt hersteld na geluidsoverlast

Balgerhoekebrug tussen Eeklo en Maldegem wordt hersteld na geluidsoverlast

In de eerste week van november herstelt De Vlaamse Waterweg nv de Balgerhoekebrug over het Afleidingskanaal van de Leie tussen Maldegem en Eeklo. Tijdens de werken is de brug afgesloten voor het verkeer en is er een omleiding voorzien.

Balgerhoekebrug tussen Eeklo en Maldegem wordt hersteld na geluidsoverlast

UPDATE 4/11: De Balgerhoekebrug tussen Maldegem en Eeklo is terug open voor het verkeer, de meest noodzakelijke herstellingen zijn uitgevoerd.

Wanneer er zwaar verkeer over de Balgerhoekebrug rijdt, zorgt dit voor lawaaihinder voor buurtbewoners. Na een recente inspectie van De Vlaamse Waterweg nv in oktober is de oorzaak gevonden: een aantal bouten die het brugdek op zijn plaats houden, zijn doorgebroken. Daardoor is het brugdek verzakt. Om het brugdek weer op z’n plaats te krijgen, zal de aannemer in eerste instantie de brug lichtjes opkrikken en alle bouten vervangen. Vervolgens wordt bekeken of het probleem opgelost is en er verdere ingrepen nodig zijn.

In overleg met stad Eeklo en gemeente Maldegem wordt het probleem zo snel mogelijk verholpen om verdere schade aan de brug te voorkomen en komaf te maken met de hinder voor de omgeving. Er is gekozen om de werken uit te voeren tijdens de aankomende herfstvakantie met langere werkdagen, van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 november.

Toegankelijkheid tijdens de werken
Omdat er aan de onderkant van de brug gewerkt wordt en het brugdek niet mag bewegen tijdens de werken, sluit de waterwegbeheerder de brug af voor alle verkeer. Gemotoriseerd verkeer kan rondgaan via de N9. Fietsers en voetgangers kunnen nog steeds gebruikmaken van het naastgelegen dienstbrugje dat vorig jaar vernieuwd werd.

Laatste nieuws

Top