Aanpassing elektromechanica Sint-Annabrug en Zwarte Hoekbrug in Aalst

Aanpassing elektromechanica Sint-Annabrug en Zwarte Hoekbrug in Aalst

De Vlaamse Waterweg nv investeert in afstandsbediening van bruggen en sluizen. Op de Dender in Aalst worden de Sint-Annabrug en de Zwarte Hoekbrug alvast voorbereid op deze afstandsbediening.

Aanpassing elektromechanica Sint-Annabrug en Zwarte Hoekbrug in Aalst

UPDATE 28 JULI 2021

De werken aan de Zwarte Hoekbrug starten donderdag 29 juli, iets later dan voorzien, met aanpassingswerken aan de brug over de Dender. Verkeer moet tot 7 augustus omrijden via Tragel-Kunstzijdestraat- Viaduct (R41)- Pierre . 


De elektromechanische sturing van beide bruggen wordt dan ook vervangen. Bij de Zwarte Hoekbrug worden ook de laagspanningskasten vervangen. Tijdens deze werken worden de bruggen afgesloten voor alle verkeer, maar niet gelijktijdig.

Van 3 juli tot en met 11 juli wordt de Sint-Annabrug volledig afgesloten. Het verkeer kan omrijden via de Leo Gheeraerdtslaan of de Burchtstraat via de N9 en de Zeebergbrug. Daarna wordt de brug terug opengesteld voor alle verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de Zwarte Hoekbrug.

Van 15 juli tot en met 30 juli is de Zwarte Hoekbrug aan de beurt. Tijdens de werken kan het verkeer omrijden via de Pierre Corneliskaai of de Tragel en de R41. Daarna wordt ook deze de brug opnieuw opengesteld voor alle verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de Sint-Annabrug.
In een latere fase worden ook de Erembodegembrug en de Zeebergbrug aangepakt.

Laatste nieuws

Top