22-24 januari: afbraak Bergwijkbrug in Merelbeke

22-24 januari: afbraak Bergwijkbrug in Merelbeke

Het weekend van 22 tot en met 24 januari 2021 breekt De Vlaamse Waterweg nv de Bergwijkbrug over de Ringvaart in Merelbeke af.  Een gespecialiseerd aannemer zal het middelste gedeelte van de brug op een ponton laten zakken en via het water afvoeren. Aansluitend zal hij de uiteinden van brug, die de R4 overspannen, ter plaatsen afbreken.

22-24 januari: afbraak Bergwijkbrug in Merelbeke

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vragen we de mensen met aandrang om niet ter plaatse te komen kijken. We brengen de afbraakwerken mooi in beeld en zullen die beelden begin volgende week ook delen.

Hinder tijdens de afbraak
Van vrijdag 22 januari om 20.00 u tot maandag 25 januari om 6.00 u wordt de R4 Gent in Merelbeke dan ook volledig afgesloten. Er is een omleiding voorzien. Voor R4-binnenring rijdt het verkeer via het op- en afrittencomplex Merelbeke en de E40 richting Oostende. VoorR4-buitenring rijdt het verkeer via de R4 afrit Gent-Zuid richting UZ Gent om van daaruit de oprit naar E17 Gent-Centrum te nemen.

Op het tijgebonden deel van de Ringvaart geldt ook een volledige stremming voor het scheepvaartverkeer van vrijdag 22 januari middernacht tot maandag 25 januari 6.00 u.

Kader van de afbraak
De oude Bergwijkbrug moet worden afgebroken om op dezelfde locatie een gloednieuwe brug te kunnen bouwen die in alle moderne behoeften voorziet: drie rijstroken, een dubbelrichtingsfietspad en voldoende hoog voor drielaagscontainerschepen.

In de zomer van 2020 zijn we gestart met de bouw van de nieuwe brug. Na afbraak van de oude brug zal de bouw van de nieuwe brug worden voortgezet. Als de werken volgens planning verlopen, kunnen we de nieuwe brug in september 2021 in gebruik nemen.

Meer informatie over het project en de omleidingen die van kracht zijn, vind je op www.merelbeke.be/bergwijkbrug.
 

Laatste nieuws

Top