Link naar homepage

UPDATE 1 APRIL 2019

Brug 10 (Vaartstraat - Klein Veerle) in Brecht werd de voorbije maanden volledig vernieuwd. Op zondag 7 april 2019 kan de brug opnieuw open voor al het verkeer


Begin augustus zijn de werken voor de vervanging van ophaalbrug 10 van de Vaartstraat (N133) over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten tussen het centrum van Brecht en het gehucht Klein Veerle begonnen. De huidige, verouderde brug dateert uit eind jaren ‘40 en maakt plaats voor een compleet nieuwe ophaalbrug met meer comfort voor het verkeer dat er over rijdt. Het principe van beurtelings passeren voor het gemotoriseerd verkeer blijft behouden, maar voetgangers en fietsers zullen op de toekomstige brug over eigen ruimte beschikken.  

De nieuwe brug is een ophaalbrug van het type hamei, met één rijstrook met een breedte van 3,2 meter en aan beide zijden een ruime fiets- /voetgangerszone die aansluit op de bestaande fietspaden naast de weg. De veiligheid van de fietsers wordt door de nieuwe fietspaden sterk verhoogd. De brug krijgt een doorvaartbreedte van ruim 11 meter. De bediening van de nieuwe brug zal vanop afstand gebeuren per groep en met camerabewaking.

Tijdens de werken aan de brug zal de Vaartstraat  onderbroken zijn voor het verkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal tijdens deze periode de fietspaden van de Vaartstraat vernieuwen tussen het kruispunt met de Gasthuisstraat (N115) en de brug over het kanaal. Langs beide kanten worden de huidige fietspaden in klinkers opgebroken en vervangen door fietspaden in roodkleurig asfalt. Dat zal het rijcomfort voor fietsers gevoelig verbeteren. Meer informatie over dit gedeelte van de werken vind je hier.

De Vaartstraat wordt onderbroken vanaf maandag 27 augustus 2018. Dan wordt de brug ook uit dienst genomen. 

Omleiding

  • Doorgaand verkeer moet vanaf 27 augustus 2018 omrijden via Groot Veerle en via de vaste brug van de Mallebaan (N153)
  • Voor fietsers en voetgangers wordt  een oversteekponton voorzien.

Bedieningstijden oversteekponton

  • Het ponton is NIET beschikbaar van vrijdagavond 17.45 uur tot zaterdagnamiddag 15.30 uur (ponton ligt open, geen doorgang voor fietsers en voetgangers)
  • De bediening is ook NIET gegarandeerd van maandag- tot en met donderdagavond van 17.45 tot 20 uur: indien beroepsvaart aangekondigd is (dag zelf) ligt het ponton open. (maximaal 1x per week) Fietsers en voetgangers kunnen dan niet door. Als er geen schip is aangekondigd blijft het ponton dicht. 

Laatste nieuws

Top