Link naar homepage

Brug van den Azijn

Het verhogen van deze brug en het verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de modernisering van het Albertkanaal. Dit groter project omvat het wegwerken van al de capaciteitsbeperkende knelpunten op het Albertkanaal.
logo europese steun

UPDATE 2 APIL 2018

De nieuwe stalen boogbrug over het Albertkanaal in Deurne  – in de volksmond: 'de brug van den Azijn’ – werd vandaag officieel ingehuldigd in aanwezigheid van minister Weyts, gedeputeerde van de provincie Antwerpen Luk Lemmens, districtsvoorzitter van Merksem Luc Bungeneers, districtvoorzitter van Deurne Tjerk Sekeris en gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg Chris Danckaerts. Er is in totaal 15 miljoen euro geïnvesteerd in een betere brug: er kunnen nu grotere schepen onder varen en De Lijn-reizigers en fietsers kunnen er vlotter en veiliger overheen. “We versterken de alternatieven voor de wagen en de vrachtwagen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Lees meer


brug van den azijn met schip

Opgelet!

De Straalstraat blijft ter hoogte van de brug nog afgesloten tot mei 2018 om de brugtalud af te werken. Er is een omleiding voorzien.

  • Komende vanaf de brug (zuiden):
    In plaats van rechtsaf richting Straalstraat moet men rechtdoor tot aan de Bredabaan rijden, daarna rechts tot aan de Oudebarreellei (N115). In de Oudebarreellei kan je rechts afslaan naar de Deuzeldlaan om vervolgens via de Jozef Cogelslei naar de Toekomstlaan te gaan. Op het einde van de Toekomstlaan draai je rechtsaf de Straalstraat in (1 rijvak open).
  • Komende vanaf het Bredabaan (noorden):
    In plaats van linksaf moet men rechtsaf draaien en richting Vaartaai rijden, daarna de brug onderdoor en Straalstraat indraaien (1 rijvak open)
Omleiding Straalstraat

Laatste nieuws

Top